Sport

Našim cílem je samozřejmě také podpora sportovního využití knabstrupských koní. Dnes se s knabstruppery můžeme setkat již ve všech klasických disciplínách - skok, drezúra a všestrannost. Pokud máte koně, který je sportovně využíván, můžete se s ním zúčastnit tzv. Jezdeckého šampionátu KNN. Dle počtu vámi odjetých závodů a umístění se na konci jezdecké sezóny vyhodnocuje umístění koně a jezdce v celkovém pořadí šampionátu.

Vítězem Jezdeckého šampionátu 2010 se stal plemenný hřebec Fairbanks Skrodstrup KNN 162 (jezdkyně Truels Lundemose Andersen, maj. hřebčín Skrodstrup - Niels Fynbo Pedersen) se 104 body, druhý se umístil valach Sandlundens Montana  (jezdkyně + majitelka Katrine Hojholt) s 80 body, třetí místo patří také valachovi Zantos Tofthoj (jezdkyně + majitelka Melane Moller) se 34 body.

Barvy knabstrupperů na mezinárodních kolbištích hájí například vynikající plemenný hřebec Zanko KNN 134, vítěz několika zlatých medailí z paralympijských her - individuálních a v týmech (2 x zlato Atény 2004, 2x zlato z Hartpurry College 2007, stříbrný ze Sydney a bronzový také ze Sydney v týmech, stříbrný z Hong-Kongu, aj.). Z dalších jmenujme klisnu Cita Normark (USA), plemenného hřebce Xquisit Middelsom KNN 144 (Švýcarsko) nebo nově licentovaného hřebce Sartors Black and Magic (ZfdP - Německo).

Knabstruppeři jsou ale opravdoví "all roundeři", v UK se již objevují v pólo týmech a i ve všestrannosti.